onsdag den 1. april 2015

Macarons

Dagen i dag har stået på bagning af macarons med min lillesøster, Nanna. Vi endte med at lave 5 forskellige slags. Åh, hvor smager macarons altså bare godt! Vi fandt opskrifter på Maja Vase's fantastiske blog, som er proppet med gode opskrifter på macarons.

Nanna og jeg lavede følgende slags:
- lyserøde macarons med chokoladeganache og 1 skive jordbær i midten
- gule macarons med citronganache
- lilla og sorte macarons med lakrids/hvid chokoladeganache, hvor der i halvdelen af disse også var citronganache
- grønne pistaciemacarons med pistacie/hvid chokoladganache


Se opskrifter under billedet

macarooooons i massevis

Standardopskrift på makronbunde
(12 stk)
43 g mandler (eller mandelmel)
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker
pulverfarve

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Hæld flormelis og ned til mandelmelet, og blend videre. Tilsæt pulverfarve, og si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandelblandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.) Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.


Chokoladeganache
(12 stk)

40 g fløde
80 g mælkechokolade af god kvalitet
Friske jordbær


Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog, og hæld det over chokoladen. Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet. Fyld ganachen i en sprøjtepose og afkøl den. Fyld macaronbundene med ganache og jordbærslice. Nyd dem med det samme.


Citronganache
(12 stk)

40 g piskefløde
80 g hvid chokolade af god kvalitet
cirka 1 tsk citronskal fra øko-citron (smag til)


Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den over chokoladen.
Vent et øjeblik, og rør rundt – indtil chokoladen er smeltet. Riv skallen af citronen, og kom den i. (Smag til!). Fyld ganachen i en sprøjtepose, og sæt den på køl.

Fyld macaronbundene med citronganache, og opbevar dem i køleskabet indtil de skal nydes.

Lakrids/hvid chokoladeganache
(12 stk)

120 g fløde
50 g lakridssirup
1/2 tsk rålakridspulver
125 g hvid chokolade

Hak chokoladen. Bring fløde, lakridssirup og rålakridspulver i kog. Hæld det over chokoladen og pisk, indtil chokoladen er smeltet. Stil cremen på køl natten over, og fyld den i en sprøjtepose.


Grønne pistaciemacarons med pistacie/hvid chokoladeganache 
(12 stk)
Bunde
20 g mandler (eller mandelmel)
20 g usaltede pistacienødder
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker

Smut mandlerne, og blend dem til fint mandelmel. Hæld pistacienødder og flormelis ned til mandelmelet, og blend videre. Si blandingen.

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i cirka et minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i et par minutter – indtil marengsen danner bløde toppe.

Vend mandel-pistacie-blandingen i hviderne. (Pres dejen mod siderne af skålen med en dejskraber – cirka 35 gange.) Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt små runde cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur i cirka en halv time.

Bag dem ved 160 grader i cirka 12 min.

Ganache
20 g usaltede pistacienødder
40 ml fløde
80 g hvid chokolade
Frisk citronsaft

Hak chokoladen fint, og hæld det i en skål. Blend pistacienødderne til fint pistaciemel. Bring fløde i kog i en gryde, og hæld den over den hakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet. Bland noget af pistaciemelet i – og gem resten til pynt. Tilsæt lidt citronsaft - smag til. Sæt ganachen på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar