lørdag den 17. november 2012

Sønderjysk rugbrødslagkage

En lille lagkage til min kæreste, som godt kan lide rugbrødslagkage. Jeg er ikke selv en stor fan af denne kage, men ja, bare han kan lide den.




Sønderjysk rugbrødslagkage
6 æg
150g sukker

200g revet mørk rugbrød uden kerner
2 spsk kakao
1 spsk kartoffelmel
2 tsk bagepulver
evt 100 g mandler

Æggeblommer og sukker piskes til en luftig æggesnaps. Revet rugbrød, kakao, kartoffelmel og mandler samt bagepulver blandes i. Æggehviderne piskes stive og vendes i á 3 gange. Rugbrødsmassen hældes i en smurt springform (ca 20cm) og bages ved ca 180 grader i 45-60 min. Afkøles og deles i to bunde.

Fyld og pynt
0,5 l fløde
solbærsyltetøj
chokoladedrys

Pisk fløden og læg bundene sammen med flødeskum og evt solbærsyltetøj i mellem. Kom resten af fløden over og drys med chokoladestykker.


Jeg droppede syltetøjet. Desuden hakkede jeg noget chokolade og vendte i flødeskummet i stedet for at drysse det over kagen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar