mandag den 24. september 2012

Kanelsnegle

Af en eller anden grund, så driller kanelsnegle altid, når jeg skal lave dem. Men denne gang gik det okay med at få dem lavet.



Opskriften er fra Frøken Jensens Kogebog

til 12-14 stk
50g gær
1 dl mælk
1 spsk sukker
0,5 tsk salt
1 æg
100g blødt smør
ca 300g mel

Fyld
100g smør
100g brun farin
0,5 spsk kanel

Glasur
100g formelis
1 spsk vand

Udrør gæren i lunet mælk. Rør sukker, salt og sammenpisket æg i. Findel smørret i melet. Kom gærvæden i og ælt sammen. Sæt dejen til hævning et lunt sted en god halv time.

Rul dejen ud til en stor firkant. Rør smør og farin sammen og smør det på dejen. Drys med kanel.  Rul dejen sammen om fyldet. Skær dejpølsen i 1 cm tykke skiver. Lad kanelsneglene hæve et kvarter.

Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca 15 minutter.

Rør flormelis sammen med vand og glasér sneglene.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar