onsdag den 30. maj 2012

Jordbærtærte

Min kæreste, Søren, har lige afleveret projekt og trængte til at blive forkælet. Han elsker jordbærtærte, så det ville jeg prøve at lave til ham


Søren var ikke helt tilfreds med tærten, så næste gang laver jeg to tærter af samme mængde.

Jordbærtærte
(nok til 2 tærter - ifølge Søren)

Tærtebund
150g smør
240g hvedemel
125g sukker
1 tsk vaniljesukker
1 æg

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker og vaniljesukker i. Saml dejen hurtigt med æg. Læg dejen koldt i 1 time, rul ud og læg i tærteformen.

Fyld
100g sukker
100g smør
100g revet marcipan
0,5 æg

Smør og sukker røres sammen. Marcipan og æg røres i. Massen fordeles på tærtebunden og bages ved 200 grader i 20 min.

Vanilleflødecreme
2,5 dl mælk
2 spsk sukker
1 bæger past. æggeblommer
1,5 tsk vanille
1 spsk maizena
3 blade husblas
2,5 dl fløde - piske til skum

Mælken koges op. Sukker, æggeblommer, vanille og maizena piskes godt og så hældes den meget varme mælk forsigtigt i, mens der piskes. Det hældes tilbage i gryden og koges op under omrøring, hvorefter det tages fra varmen. Udblød husblas og kom dem i den ikke alt for varme vanillecreme. Når cremen er kold blandes den med flødeskummet.

100 g chokolade - smeltes
500 g jordbær

Når tærtebunden er kølet af, pensles den med mørk chokolade. Derefter lægges vanilleflødecremen på. Der pyntes med halve jordbær og der kan evt. pensles med smeltet ribsgele.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar