fredag den 21. oktober 2011

Cupcakes med chokolade

Disse cupcakes er ret tunge, men super lækre, hvis man elsker chokolade, som mig. Frostingen, der er ovenpå, er lavet på bl.a. flødeost, hvilket letter lidt på cupcaken.





Til 12 cupcakes
6 spsk smør
300g mørk chokolade (groft hakket)
3 store æg
2,5 dl sukker
2 dl mel
0,5 dl kakao
0,25 dl bagepulver

Forvarm ovnen til 175grader. Smelt smørret sammen med 3/4 chokolade. Rør blandingen fin og glat. Fjern gryden fra varmen og stil den til side.

Pisk sukker og æg grundigt i en stor skål. Tilsæt mel, kakao og bagepulver. Vend chokoladeblandingen i dejen og tilsæt til sidst den sidste 1/4 chokolade.

Fyld papirformene med dej og sæt dem i ovnen. De skal bare 20 min. Lad dem afkøle på en bagerist, mens du tilbereder en portion chokoladefrosting.


Frosting
200g mørk chokolade (smeltet og afkølet)
125g flødeost (blødgjort)
60g smør (blødgjort)
4 dl sukker
0,5 dl kakao
1 knsp salt
1 dl cremefraiche

Pisk flødeost og smør med en håndmikser ved medium hastighed til blandingen er lys og luftig. Bland sukker, kakaopulver og salt i en skål og vend den gradvist ind i flødeosteblandingen. Tilsæt smeltet chokolade i en tynd stråle under omrøring og slut af med at tilsætte cremefraichen.

Hvis frostinen ikke er tyk nok, kan den sættes på køl til den får den rigtige konsistent. Rør kort rundt før brug. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar